La ce atragi atentia cand alegi uși exterior

Când vine vorba de achiziționarea unor noi uși pentru apartament, principala problemă, cu care se confruntă majoritatea oamenilor, este diversitatea prea mare a modelelor de uși din magazinele specializate, în funcție de:

 • Design;
 • Calitate;
 • Funcționalitate;
 • Dimensiuni;
 • Materialul.

Modul cum alegeți ușa potrivită pentru casă vă poate asigura pe lângă securitatea înaltă, una din trăsăturile forte ale unei uși de exterior bune, și un aspect plăcut, frumos, capabil să schimbe radical imaginea întregii case, iar lipsa cunoștințelor necesare despre caracteristicile primordiale ale unei uși perfecte, uneori poate fi un impas în luarea decizie corecte. O ușă bună întrunește câteva caracteristici importante, precum: izolarea fonică, termică, comoditate în exploatare, corespundere cu toate normele privind siguranța împotriva incendiilor.

Dacă ați decis să schimbați ușile de la intrare, nu ezitați să analizați acest proces din toate unghiurile, ca achiziția acestora să vă asigure funcționalitate la nivel, durabilitate, maximum confort pentru întreaga familie. Nu uitați, ușa exterioară este pe bune cartea de vizită a fiecărui apartament, capabilă să creeze prima impresie musafirilor ce vor păși pragul casei dumneavoastră.

La ce să atrageți atenția când achiziționați uși la intrare?

Magazinul de uși metalice din Chișinău, DUM, specializat în comercializarea ușilor, realizând în același timp uși la comandă (după dimensiuni individuale, design complex) a decis să vă ajute cu câteva recomandări în alegerea ușii de intrare, care cu siguranță vă vor fi utile. În continuare, vă vom dezvălui principalele aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți pe calea achiziționării unor uși modele noi.

 1. Materialul.

Dacă ceva timp în urmă, în topuri erau plasate ușile din lemn, astăzi, diversitatea materialelor a crescut considerabil. Astfel, puteți alege ușile de intrare în apartament, din următoarele materiale: lemn masiv, termopan, aluminiu, metal, acoperite cu plăci din MDF, placaj finlandez sau lemn.

Ușile exterioare din lemn rămân a fi considerate cele mai stilate din punct de vedere estetic, fiind variate prin design, nuanțe. Totuși, principalele dezavantaje ale acestui tip, rămâne rezistența scăzută la temperaturi joase, dat fiind faptul că sunt naturale (stejar, pin, frasin) ce duce la umflare, putregai, dacă nu sunt îngrijite după reguli. Acest lucru influențează negativ asupra asigurării izolării fonice, termice, apar fisuri, chiar deteriorări ce pot schimba întregul aspect al ușii. Anume din acest motiv ușile fără bază metalică au nevoie de o îngrijire/reparare corespunzătoare (o dată la 6 luni). Inginerii, designerii magazinului DUM în colaborare cu specialiștii fabricii Berislava au reușit să creeze o construcție specifică, ce:

 • Nu își modifică niciodată forma;
 • Își păstrează aspectul inițial;
 • Rămân funcționale timp îndelungat.

O alternativă mult mai rigidă, durabilă sunt ușile metalice de exterior, ce oferă pe lângă un aspect plăcut, maximum securitate. Magazinul DUM e specializat în crearea ușilor metalice, cu acoperire din lemn sau placaj finlandez. Luând în considerare faptul că lemnul nu e rezistent la condițiile meteorologice, panoul se produce din mai multe bucăți mici, asemenea unui puzzle, fapt ce asigură protecția împotriva deformării rapide, comparativ cu ușile din lemn masiv. Acestea pot fi create în numeroase nuanțe, peste 15 în cazul ușilor din stejar, iar placajul finlandez poate fi vopsit în orice nuanță a paletarul RAL. Dezavantajul acestora este, că din cauza expunerii la soare, panoul se decolorează.

Un alt tip al ușilor metalice, sunt cele cu acoperire din MDF melaminat. Acest material este mai accesibil la preț, ușor de prelucrat, fapt ce îl face potrivit pentru executarea diferitor modele unice, complexe, într-o gama variată a nuanțelor. Cele mai populare, accesibile pe piață, rămân ușile din termopan. Acestea se potrivesc mai mult pentru clima temperată, unde variațiile temperaturii nu depășesc 0-22 grade (de exemplu, Turcia). Clima noastră, cu zile reci, iarna, aride, vara, face ca termopanul să își schimbe forma, caracteristicile cu timpul, creând probleme în exploatare. 

 1. Nivelul de securitate.

O altă menire primordială e asigurarea securității, factor important pentru bunăstarea întregii familii. Optați pentru feronerie modernă, calitativă, încuietori, mecanisme de închidere securizate, montajul ușilor realizat de un specialist. Același lucru se referă la materiale, astfel, vă recomandăm să nu vă dați în vânt după uși metalice ieftine, sau oricare alt tip, doar din motiv că au un prețuri ieftine. Până la urmă siguranța rămâne pe primul loc pe lista priorităților.

Optați pentru montarea ușilor de către un specialist cu experiență, ca să fiți liniștiți, când nu sunteți acasă. De regulă, ușa de la intrare se schimbă o dată, pentru mult timp. Astfel, trebuie să fie calitativă, să nu-și schimbe forma geometrică, păstrându-și aspectul nou. Important este și aspectul ecologic al elementelor cu care intrăm mereu în contact (clanță, mâner, finisaj).

 1. Izolarea fonică, termică.

Ușa unui apartament are menirea să ofere un nivel al izolării împotriva zgomotelor din exterior, izolare termică pe măsură, minimizând considerabil pierderea căldurii. Aceste două aspecte depind nemijlocit una de cealaltă, astfel modelele ușilor de exterior izolate termic sunt în același timp izolate fonic. Gradul izolării fonice nu trebuie să fie sub limita - 28dB. Întru obținerea efectului dorit se folosește pentru panoul interior al ușii vată minerală sau PAL triplu stratificat, în unele cazuri spumă poliutilenică, un material neeficient.

O ușă din metal trebuie să se închidă ermetic. Cum verificăm acest lucru? Aprindem un chibrit, lumânare în apropiere, dacă se stinge, atunci izolarea nu e ermetică, sau montajul ușii nu a fost realizat corect. Vata minerală trebuie schimbată periodic, pentru a nu-și pierde calitățile. Buna izolare termică, fonică, depinde de construcția ușii. Foaia ușii trebuie acoperită în întregime cu vată minerală pe interior, iar pe panou trebuie instalată o barieră termică, ce va împiedica pierderea căldurii din apartament.

Magazinul DUM.MD este locația perfectă unde vă așteaptă cel mai variat sortiment de uși exterioare, la preț avantajos. Ușile blindate pentru apartament, de mult nu sunt doar o metodă a securității. Acestea au devenit un element indispensabil al decorului, combinându-se atât cu designul apartamentul dumneavoastră, stilul general al blocului.

DUM e soluția ideală, dacă aveți nevoie de realizarea ușilor exterioare, după propriile mărimi, doleanțe. Meșterii noștri vin într-un timp scurt la adresa stabilită, pentru a lua măsurile ușii, discuta detaliile designului, culorii. După aceasta, designerii noștri realizează proiectarea individuală, luând în considerare toate preferințele clientului. Scopul nostru final este ca ușa de exterior să nu fie doar funcțională, sigură, dar și cu un aspect estetic plăcut. Alegând magazinul nostru, aveți parte de garanția calității, proiectare individuală gratuită realizată după propriile preferințe, necesități, livrare, montare de către ingineri specializați.

Doar la noi, puteți achiziționa diverse modele de uși în stil clasic sau modern, de calitate superioară, de la producători cunoscuți, precum brandul ucrainean Berislav, Abwehr, beneficiind de oferta exclusivă în Moldova – 5 ani garanție de la producător. Iar dacă doriți un model după propriile dimensiuni, puteți opta pentru uși la comandă. Fiecare ușă trebuie să corespundă standardelor, confirmate cu ajutorul acte ce dovedesc calitatea acestora.  

Calitatea zice tot! Alegeți uși metalice perfecte pentru casa dvs., doar la DUM.

Cataloagele Noastre


Feroneria Italia

descarcă catalogul

Uși de intrare în apartament 2023

descarcă catalogul

Uși de exterior

descarcă catalogul

Uși de intrare la casă pe pământ 2023

descarcă catalogul

Uși INVISIBLE 2023

descarcă catalogul

Mini catalog RODOS 2023

descarcă catalogul


© 2023. All rights reserved. Design by Diana Banaga