Nivelul de rezistență la efracție a ușilor de exterior

Una din funcțiile primordiale ale unei uși de exterior, fie din lemn, metalică, din termopan, este fără îndoială asigurarea securității, rezistența la situații excepționale, precum efracția, intemperia. Alegând din multitudinea modelelor din magazine, pe lângă aspectul estetic, trebuie neapărat să atrageți atenția la criterii precum siguranța, rigiditatea materialului din sunt create, feroneria utilizată.

Clasificarea ușilor de intrare după criteriul antiefracție

Necunoscând informații adiționale despre caracteristicile de bază a unei uși metalice de calitate, e foarte dificil să faceți o alegere corectă. Anume din acest motiv, magazinul DUM.MD, specializat în comercializarea, producerea ușilor de exterior la comandă, a decis să vă ajute cu o clasificare a acestora, după criteriul rezistenței.

Întru stabilirea nivelului rezistenței ușilor exterioare, acestea au fost clasificate, conform standardului european ENV 1627, în mai multe clase, ținând cont de metodele, pe care le utilizează spărgătorii de uși, pentru a pătrunde în interiorul unei case:

  • Clasa 1. Cele mai puțin rezistente uși la intrare, putând fi deschise fie prin forțare cu umărul, picioarele, lovituri puternice.
  • Clasa 2. Aceste modele sunt primele din categoria ușilor antiefracție, totuși pot fi deschise cu ajutorul unor unelte, cum ar fi șurubelniță, clește, sau scoase cu ușurință din balamale. Pentru spargerea unei astfel de uși, spărgătorii au nevoie de maximum 3-5 minute.
  • Clasa 3. Sunt foarte rezistente la deteriorări fizice cu picioarele, alte unelte speciale. Ca să fie deschise se utilizează o șurubelniță adițională, o rangă, scule electrice performante, cum ar fi: burghiu, autogen etc. Pot fi deschise într-un interval cuprins între 5-10 minute, în funcție de iscusința spărgătorului.
  • Clasa 4. Nivelul rezistenței e mult mai mare, iar pentru a sparge aceste modele de uși exterioare, spărgătorii trebuie să apeleze la unelte mai puternice: topor, fierăstraie, mașini de găurit. Și în acest caz, hoțul se descurcă cu complexitatea ușii în maximum 30 minute.
  • Clasa 5. Acestea poate fi stricate doar utilizând scule adăugătoare, cu puterea minimă de 500W, iar spărgătorul va avea nevoie de cel puțin 40 minute.
  • Clasa 6. Un spărgător profesional are nevoie de aproximativ 30-50 de minute pentru a sparge o ușă din această categorie, utilizând cele mai puternice scule electrice. Pe lângă super rezistență, aceste uși sunt blindate.

Clasa de rezistență antiefracție poate fi atribuită unei anumite uși, doar dacă aceasta este certificată, corespunde tuturor standardelor europene stabilite. Date despre clasa din care face parte puteți găsi în actele care confirmă certificarea acestora. Anume din acest motiv, e foarte important să achiziționați ușile din magazine specializate, evitând achiziționarea modelelor ieftine. Rețineți, o ușă metalică nu este întotdeauna super rezistentă, unele modele necalitative se deschid asemenea unei conserve.

Cum putem îmbunătăți nivelul rezistenței unei uși din metal?

Pe lângă faptul că ușile metalice de exterior trebuie achiziționate din locuri sigure, având acte care confirmă calitatea superioară a materialelor utilizate pentru producerea acestora, combinarea metalului cu plăci din MDF, lemn, placaj finlandez. E important să țineți cont de câteva recomandări importante, care vor asigura un nivel al securității mult mai înalt. Achiziționând uși exterioare la prețuri mici, puteți opta adițional pentru instalarea unor sisteme de securitate, menite să sporească gradul rezistenței acestora la spargere.

Încuietoarele, mânerele utilizate în cazul ușilor exterioare pentru casă, apartament, sunt clasificate în mai multe categorii, conform unor standarde internaționale, luând în considerare rezistența acestora la efracție. Astfel încuietoarele pentru uși, pot fi atribuite următoarelor clase:

  • Nivelul 1. Sunt utilizate pe ușile interioare / exterioare pentru cămară, alte încăperi mici. Pot fi stricate în 2-4 minute, fără prea mult efort.
  • Nivelul 2. Sunt utilizate pe uși de intrare, având o rezistență mai mare, necesitând până la 5-9 minute pentru a fi stricate de către spărgători.
  • Nivelul 3. Încuietoarele din această categorie sunt foarte rezistente la efracție. Iar spărgătorii care au decis să se apuce de acest mecanism, vor avea nevoie de cel puțin 10 minute de lucru, multă iscusință.
  • Nivelul 4. Sunt cele mai rezistente. Pot reține spărgătorul după ușă până la 30 minute, dacă nu posedă cunoștințele, uneltele necesare.

Unde găsești cele mai bune uși metalice în Chișinău?

Magazinul DUM.MD este locația potrivită ca să achiziționați oricăre model al ușilor de exterior, mega calitative, certificate după toate standardele internaționale, la prețuri avantajoase pentru fiecare. Doar la noi, puteți alege dintr-un sortiment variat de uși, branduri cunoscute, precum Berislav, Abwehr etc., beneficiind de 5 ani garanție de la producător, ofertă exclusivă în Moldova, care demonstrează încă o dată calitatea achizițiilor. De asemenea, puteți alege uși la comandă, realizate după dimensiuni, preferințe, necesități individuale, de către ingineri specializați, cu proiectare livrare, asamblare gratuită.

Calitatea zice tot! Echipați-vă locuința cu uși metalice de exterior, unice prin design, calitate, doar la DUM.MD.

Cataloagele Noastre


Feroneria Italia

descarcă catalogul

Uși de intrare în apartament 2023

descarcă catalogul

Uși de exterior

descarcă catalogul

Uși de intrare la casă pe pământ 2023

descarcă catalogul

Uși INVISIBLE 2023

descarcă catalogul

Mini catalog RODOS 2023

descarcă catalogul


© 2023. All rights reserved. Design by Diana Banaga